12 Ocak 2012 Perşembe

YEMEK- PORTAKALLI KEREVİZ

PORTAKALLI KEREVİZ



 
Malzemeler

·              2 adet kereviz
·         2 adet havuç
·         1 adet soğan
·         1 su bardağı portakal suyu
·         1/2 adet limon suyu
·         1 tatlı kaşığı şeker
·         Tuz
·         Zeytinyağı


Hazırlanışı
·         Kerevizler elma dilimi şeklinde soyulur.
·         Ortası elma çekirdeği çıkatıcısı ile oyulur.
·         Kesilen havuçlar deliklere yerleştirilir.
·         Soğan zeytinyağında kavrulur.
·         Kerevizler, şeker ve tuz ilave edilir.
·         Portakal suyu, limon suyu eklenir.
·         Kerevizin yaprak kısımları doğranır üzerine  serpilir.
·         Kısık ateşte yumuşayana dek pişirilir.
·         İsteğe göre patates ilave edilir. Aynı kerevizde olduğu gibi hazırlanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder